Toegankelijkheid

Skip to main content

Paulus de Boskabouter - Paulus en Joris het vispaard (Luisterboek)

Luisterboek: Paulus De Boskabouter - Paulus En Joris Het Vispaard

Uitgever: Rubinstein
Aantal: 4 cd's
Luisterduur: 205 minuten
ISBN: 978-90-5444-586-9

Beschrijving 

Eucalypta is weer eens op zoek naar slachtoffers in het bos, om ze te betoveren en te veranderen in allerlei vreemde wezens. Nadat een experiment flink mislukte en Paulus haar heeft gered, belooft Eucalypte Paulus een vispaard. Hij probeert de verleiding te weerstaan maar dat lukt niet.

Eerst wil Paulus iets anders weten: 'Is zo'n vispaard gevaarlijk?' 'Integendeel, antwoordde Eucalypta meteen, 'een vispaard is een bijzonder lief en vriendelijk beest en het zou een heel gezellige huisgenoot voor je kunnen zijn. Hij kan met zijn staart kwispelen, net als een hondje, en kopjes geven als een poes.' Dat een vispaard samen komt met de grote reus Knoebelebats, dat vertelde Eucalypta er niet bij. En dat hij vanalles eet, letterlijk vanalles, zoals spijkers, touw en beddegoed, dat was ze ook vergeten te vertellen.

Paulus en Joris het Vispaard is geschreven in 1962. Op deze vier cd's staan de radiohoorspelen die oorspronkelijk zijn uitgezonden in de jaren zestig en daarna zijn herhaald in 1993 door de VPRO.

Bestel bij Bol.com

 

Rubinstein