Home

Meest gestelde vragen

WKJVN FAQHieronder staan de meest gestelde vragen die de afgelopen jaren zijn binnengekomen. Nieuwe vragen zullen we helaas niet meer beantwoorden hoe graag we dit ook zouden willen.

 

Mag ik afbeeldingen en teksten van KinderTV Geheugen gebruiken voor mijn eigen website, publicatie, etc?

Hoewel de screenshots op deze website in de meeste gevallen door KinderTV Geheugen zelf gemaakt zijn, ligt het auteursrecht bij de producent van de serie of film, en zal hier om toestemming gevraagd moeten worden.

Creative Commons Licentie

Op alle inleidende teksten die op KinderTV Geheugen staan is de Creative Commons licentie van toepassing zoals deze hierboven is afgebeeld: teksten mogen worden overgenomen, mits duidelijk vermeld wordt dat deze afkomstig zijn van KinderTV Geheugen, niet voor commerciële doeleinden wordt gebruikt, niet worden gewijzigd en alleen worden overgenomen als deze worden gepresenteerd met een identieke licentie. KinderTV Geheugen stelt het op prijs wanneer teksten worden overgenomen volgens de Creative Commons licentie, dit wordt gemeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor het gebruik van teksten voor commerciële doeleinden kan contact worden opgenomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitleg iconen

BY

Naamsvermelding: De gebruiker dient bij het werk de door de maker of de licentiegever aangegeven naam te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat zij daarmee instemmen met uw werk of uw gebruik van het werk).

NC

Niet-commercieel: De gebruiker mag het werk niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

ND

Geen afgeleide werken: De gebruiker mag het werk niet bewerken. 

 

Kunnen er kinder- series, films of programma's waaraan ik heb meegedaan en/of in heb meegespeeld via KinderTV Geheugen gekocht worden?

KinderTV Geheugen verkoopt geen boeken, merchandising, cd's, dvd's videobanden, tunes of kopieën daarvan. Wij verwijzen je dan ook door naar de links van Bol.com onderaan de geplaatste dvd's of cd's, de bekende warenhuizen en cd-winkels of direct hier waar je veilig direct kunt bestellen via Bol.com.

Ook is het mogelijk om kopieën te bestellen bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Voor meer informatie www.beeldengeluid.nl, ook:

  • als jezelf of iemand anders die je kent heeft meegespeelt in een serie of speelfilm
  • als jezelf of iemand anders die je kent heeft meegedaan aan een programma
  • als je oude school of klas heeft meegedaan aan een programma

kun je het beste online in de collectie van Beeld en Geluid zoeken via deze link: zoeken.beeldengeluid.nl

 

Is deze serie al uitgebracht of nog te krijgen op dvd?

Alle in Nederland uitgebrachte series zijn in de meeste gevallen te vinden op onze website en kun je bestellen via onze links naar Bol.com of direct hier mochten deze onverhoopt nog niet op onze website staan, zolang de voorraad strekt. Je kunt de DVD's vinden via het menu of bij de artikelen van de desbetreffende serie, film en/of programma.

Sommige series zijn nog niet in Nederland maar wel in andere landen te koop en veelal nieuw of tweedehands te bestellen bij Amazon Nederland. Let op! Deze zijn over het algemeen zonder Nederlandse ondertitels en/of stemmen, zolang de voorraad strekt. Ook kan het zijn dat verkopers op Amazon (nog) niet naar Nederland versturen, dit kan per dag, week of maand verschillen afhankelijk van de verkoper.

 

Heeft KinderTV Geheugen invloed op de herhalingen die uitgezonden worden op TV?

KinderTV Geheugen heeft geen invloed op wat er aan herhalingen wordt uitgezonden door de diverse omroepen of televisiezenders. Je kunt dan het beste de desbetreffende zender een e-mail sturen met daarin het verzoek een programma te herhalen.

KinderTV Geheugen is geen televisiestation en werkt ook niet samen met de omroepen of televisiezenders waardoor wij bezoekers van onze site hier niet verder mee kunnen helpen.

 

Waarom staan niet alle kinderseries of films op KinderTV Geheugen?

Het is niet altijd makkelijk om informatie en materiaal te achterhalen van bepaalde kinderseries of films. Omdat KinderTV Geheugen de informatie zo volledig mogelijk wil plaatsen wordt er soms gekozen alleen screenshots of foto's te publiceren totdat er goede informatie omtrent een kinderserie of film is.

Ben je in het bezit van materialen en/of gegevens waar wij op zoek naar zijn en wil je ons daarmee helpen? Laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om zo dit naslagwerk compleet te krijgen, ook als jouw favoriete serie hier nog niet te vinden is. Als dank zetten we je naam onder het artikel van de desbetreffende serie en/of programma.

 

Er staat iets anders op Wikipedia?

KinderTV Geheugen is in 2003 gestart als 'KinderTV' en opvolgend tot aan 2021 als 'Waar keek jij vroeger naar?' en 'TelevisieGeheugen'. Veel informatie, afkomstig van onze website, is overgenomen in artikelen op Wikipedia. Een aantal hebben daar netjes de bron bij gezet maar vele ook niet. Hoewel de informatie zo nauwkeurig mogelijk is gecontroleerd kan er natuurlijk altijd ergens een fout zijn ingeslopen, dit kan ook op Wikipedia zo zijn. Mocht je van mening zijn dat er iets niet klopt en kun je dit aantonen, laat het ons weten zodat we het kunnen corrigeren. Als dank zetten we je naam onder het artikel van de desbetreffende serie en/of programma. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de content op onze website.

 

Is KinderTV Geheugen een bedrijf?

KinderTV Geheugen is geen bedrijf maar een uit de hand gelopen hobby. Het doel is de herinnering die velen is bijgebleven aan de kinder- en jeugdseries of films die hoofdzakelijk op de Nederlandse en soms ook op andere zenders zijn uitgezonden, te laten herbeleven op één centraal punt.

 

Ik heb geen e-mail van KinderTV Geheugen ontvangen?

Het is mogelijk dat een e-mail van KinderTV Geheugen niet ontvangen wordt, dit komt waarschijnlijk doordat spamfilters de e-mails van KinderTV Geheugen tegenhouden. Controleer het eigen spamfilter op instellingen zodat onze e-mails wel binnenkomen in het juiste postvak van het e-mailprogramma. Doe eventuele navraag bij de provider wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van een eigen spamfilter. Outlook (ook Hotmail en MSN) en Gmail gebruikers kunnen het beste even in de map ongewenste mail kijken en zonodig de e-mails van KinderTV Geheugen weer als veilige post instellen.

 

 

Meest gestelde vragen

De meeste antwoorden vind je hier

 

Heb je aanvullingen?

Klik hier om ze met ons te delen