Home

Schat van het Kasteel zonder Naam, De (1971)

De Schat van het Kasteel zonder NaamTijdens de zomervakantie wordt de 15-jarige Parijzenaar Jean-Loup Grandier door zijn ouders naar een vakantiekamp in de Belgische Ardennen gestuurd. Hij heeft er niet veel zin in, helemaal niet als hij eerst drie proeven moet afleggen om in zijn groep geaccepteerd te worden. Maar het lukt hem en Jean-Loup wordt lid van de Everzwijnen, zoals de club zichzelf noemt. Bruno is de leider van de groep, hij wordt door iedereen Cowboy genoemd omdat hij goed met een lasso overweg kan en een cowboyhoed draagt. Tijdens het kamp worden de deelnemers voorgesteld aan professor Carteret, die een serieuze opdracht voor hen heeft.

De Schat van het Kasteel zonder NaamDe professor heeft een raadselachtig perkament in zijn bezit, waarop aanwijzingen staan over een goudschat die in de buurt van het kamp verstopt zou zijn. De schat zou daar in 1307 verborgen zijn door één van de laatste leden van de Tempeliers, een geestelijke ridderorde uit de Middeleeuwen. Professor Carteret heeft zelf al onderzoek gedaan maar is daarbij geblesseerd geraakt en vraagt nu aan Cowboy en zijn vrienden hem te helpen naar de schat te zoeken. De club besluit zich op te splitsen in groepen, en een spannende zoektocht begint, die voert langs kastelen, ruïnes en onderaardse grotten.

De Schat van het Kasteel zonder NaamAl snel wordt duidelijk dat er meer mensen op de hoogte zijn van de verborgen schat. Hierdoor wordt de speurtocht ook een race tegen de klok die niet ongevaarlijk zal blijken.
Deze spannende avonturenserie (oorspronkelijke titel Les galapiats, oftewel De vagebonden) werd op verschillende locaties gefilmd in België, onder andere in de grotten van Han. Voor het kasteel uit de titel werden twee kastelen gebruikt, Chateau Vêves in Celles voor de buitenopnamen en kasteel Beersel (vlakbij Brussel) voor de binnenopnamen. Beide kastelen zijn toegankelijk voor het publiek.

 


Laatste aanvulling: 23 mei 2013

© Art et Cinéma/Communauté des Télévisons Francophones

Tags: AVRO, Jaren 70, 1971

 

Meest gestelde vragen

De meeste antwoorden vind je hier

 

Heb je aanvullingen?

Klik hier om ze met ons te delen