Home

Follyfoot (1972-1973)

FollyfootWanneer haar ouders van Engeland naar Brazilië verhuizen vanwege het werk van haar vader, gaat Dora bij haar oom Geoffrey wonen. Deze oude legerofficier heeft het voormalige landhuis Follyfoot omgebouwd tot een tehuis voor oude, mishandelde of verwaarloosde paarden. Dora voelt zich direct thuis tussen de paarden, en ook met de andere bewoners van de boerderij kan ze goed opschieten. Naast Dora's oom, door iedereen The Colonel genoemd, zijn er drie vaste krachten. Steve was ooit een jeugdcrimineel maar is nu een betrouwbare staljongen. De ex-bokser Slugger helpt vooral in de keuken, en de motorrijder Ron doet allerlei klussen.

FollyfootNaast de verzorging van de paarden en de andere bezigheden op Follyfoot draait het verhaal vooral om Dora. Opgevoed in een beschermde omgeving moet ze opeens beslissingen maken die vroeger voor haar werden genomen. Wanneer haar oom ziek wordt krijgt Dora de dagelijkse leiding over de boerderij. De serie was gebaseerd op de boeken "Cobbler's dream" en "Follyfoot" van Monica Dickens, kleindochter van Charles Dickens, en een groot succes met gemiddeld twee miljoen kijkers in Nederland. Naast Engeland was Follyfoot ook in 20 andere landen te zien. Er verschenen boeken, puzzels en zelfs een bordspel van de reeks.

De begin- en eindtune "The lightning tree" beschrijft de door de bliksem getroffen boom die bij de boerderij stond. Volgens oom Geoffrey zou de boom weer tot leven komen als iedereen die er langs liep een emmer water over heen zou gieten. Voorafgaand aan de serie zond de NCRV op 30 mei 1972 een eigen reportage uit over de opnamen voor en tijdens de reeks. 
 
 

 


Met dank aan John Beringen
Publicatiedatum: 16 juli 2005
Laatste aanvulling: 9 augustus 2012

© Yorkshire Television

Tags: NCRV, Jaren 70, 1972

 

Meest gestelde vragen

De meeste antwoorden vind je hier

 

Heb je aanvullingen?

Klik hier om ze met ons te delen