Toegankelijkheid

Skip to main content

Rock 'n Roll Wolf (1980)

Rock 'n Roll WolfTer gelegenheid van de Olympische Spelen die in 1980 in Moskou werden gehouden zond de VARA een musical uit die vier jaar eerder in deze stad was gemaakt door artiesten van het Moskouse Circus, het Bolsjoi ballet en het Moskou IJsballet. De acteurs waren afkomstig uit Moskou en Leningrad, het huidige St. Petersburg. Kosten nog moeite waren gespaard voor deze groots opgezette muzikale productie die gebaseerd is op het sprookje van de wolf en de zeven geitjes. Omdat het een Russisch-Roemeens-Franse samenwerking betrof werd de musical opgenomen in de talen Russisch, Roemeens en Engels.

Rock 'n Roll WolfIn de studio werd een compleet dorp gebouwd waar zo'n 600 acteurs, zangers, dansers en schaatsers allerlei dieren verbeelden. Hier woont de geit Rada samen met haar vijf jonge geitjes. De wolf Suru komt bij haar klagen over de geluidsoverlast die de kinderen veroorzaken. Rada weet wel beter: Suru ziet in de geitjes een lekker hapje en probeert hen bij hun moeder weg te lokken. Hij krijgt hierbij hulp van zijn neefje de kleine wolf, Rassul de lynx en Petrika de ezel. Voordat Rada het dorp ingaat leert ze de geitjes het lied "Mummy's home", met de waarschuwing alleen open te doen als ze dit lied zingt. De sluwe Suru heeft haar afgeluisterd en kent nu het lied ook.

Rock 'n Roll WolfMaar als hij het lied bij de voordeur zingt laten de geitjes zich niet voor de gek houden en doen niet open. Suru verzint een list waarbij hij zich als Rada verkleedt. Ditmaal heeft hij wel succes en als Rada terugkomt is er nog maar één geitje over dat zich goed verstopt had. Rada laat het er niet bij zitten en verzint samen met de andere dieren een plan om de wolf in de val te laten lopen. Uiteraard loopt alles goed af en wordt "Mummy's home", het lied dat als een rode draad door de musical te horen is, gezongen door alle dieren. Onder hen bevindt zich een beer die door niemand minder dan de beroemde clown Popov wordt gespeeld.
 
 

Informatie

Uitgezonden door
VARA (21 juli 1980 / 29 september 1980)

Originele/alternatieve titels
Ma-ma
Mummy
The rock and roll wolf
Le rock du méchant loup
De rock & roll wolf

Scenario
Yuri Entin
Vasilica Istrate

Engelse dialogen en liedteksten
Alec R. Costandinos

Muziek
Gérard Bourgeois
Temistocle Popa

Regie
Elisabeta Bostan

Producent
Raluca Sterian Nathan

 


Laatste aanvulling: 26 december 2012

© Mosfilm/Ralux Film/Romania Film

VARA, Jaren 80, 1980