Toegankelijkheid

Overzicht van kinder- en jeugdtelevisie gestart in 1994
 
 
Agnes Cecilia (1994)

Agnes Cecilia (1994)

Agnes CeciliaOmschrijving

Zweedse jeugdserie over een 15-jarig geadopteerd meisje dat met haar ouders en broer naar een appartement verhuist waar vreemde dingen gebeuren; oorspronkelijk een speelfilm.
 
 

Albert, de 5de musketier (1994)

Albert, de 5e MusketierOmschrijving

Frans-Canadese tekenfilmserie over de slimme vijfde musketier Albert, die van alles uitvindt, maar door zijn geringe lengte door Alexander Dumas over het hoofd is gezien toen hij de verhalen over de Vier Musketiers schreef.

 

Batfink (1994)

thumb batfink1Omschrijving

Amerikaanse tekenfilmserie over een vleermuis met superkrachten.

 

Biker Mice from Mars (1994)

Biker Mice from MarsOmschrijving

Animatieserie over vier buitenaardse broers die op aarde de gedaante aannemen van muizen. Al rijdend op hun motor proberen ze de snode plannen van zakenman Limburger te verijdelen.

 

Boomhut, De (1994)

De BoomhutOmschrijving

Vlaams educatief kinderprogramma met verschillende onderdelen, gepresenteerd vanuit een grote boomhut.

 

Budgie de kleine Helikopter (1994-1995)

Budgie de Kleine HelikopterTijdens haar opleiding als piloot in het Britse leger werd Sarah Ferguson, destijds nog hertogin van York omdat ze getrouwd was met prins Andrew, geïnspireerd om een kinderboek te schrijven. Het eerste prentenboekje verscheen in 1989. In totaal zouden er zeven boeken gepubliceerd waarvan het eerste deel ook in het Nederlands werd vertaald. Omdat ze tijdens haar training het merendeel in een hangaar verbleef werd het een verhaal over een kleine sprekende helikopter met de naam Budgie. Samen met zijn vriendinnetje Pippa, een klein vliegtuigje, en de stoere Chuck, een grote helikopter, woont hij in een hangaar van vliegveld Hairfield.

Buiten de Zone (1994)

Buiten de zoneOmschrijving

Vlaamse komische jeugdserie over vijf jongeren die werkzaam zijn bij de kindertelefoon.
 
 

Captain Cockpit (1994)

Captain CockpitOmschrijving

Nederlandse jeugdserie waarin Captain Cockpit en zijn aap professor Butje diverse landen en mensen bezoeken. Kinderen kunnen hun verhaal kwijt, vertellen iets over een land en tellen in een vreemde taal tot tien; onderdeel van De Confetticlub.
 
 

Cave of the Golden Rose, The (1994)

The Cave of the Golden RoseOmschrijving

Italiaanse sprookjesserie over prinses Fanthagirò die op zoek gaat naar een grot waar een verschrikkelijk beest een schat zou bewaken; in totaal zijn er vijf reeksen gemaakt.

 

Dag Sinterklaas (1994-1995)

Dag SinterklaasElk jaar geeft Sinterklaas cadeautjes weg aan kinderen over de hele wereld. Moet de Sint al die geschenken zelf kopen? Zo ja, waar haalt hij het geld dan vandaan? Was Sint wel eens verliefd? Wat gebeurt er als Zwarte Piet zelf stout is? Waarom is Zwarte Piet eigenlijk zwart? Allemaal vragen die kinderen bezig houden. De serie begint wanneer Bart Peeters de zusjes Jessica en Charlotte naar bed brengt waarbij diverse vragen over Sinterklaas naar boven rijzen. Omdat Bart al eens bij Sinterklaas op bezoek is geweest en deze vragen aan hem heeft gesteld krijgen we de vraag en het antwoord in deze sfeervolle serie van Sinterklaas in hoogsteigen persoon te horen en te zien.

Dat heeft ik weer (1994)

Dat heeft ik weerOmschrijving

Nederlandse jeugdserie waarin een meisje uit haar dagboek een verhaal vertelt over dyslexie, geïllustreerd met animaties, tekeningen en voorwerpen.

 

Delfy (1994)

DelfyOmschrijving

Spaanse tekenfilmserie over de avonturen van het dolfijntje Delfy en zijn vrienden Joyce en Breedbek.

 

Dinobabies (1994-1995)

DinobabiesOm zich meer op de Europese markt te kunnen richten begon Fred Wolf een tekenfilmstudio in Dublin, Ierland. In Amerika had hij als producent voor de Disney Studio's al meegewerkt aan series als DuckTales en De Wuzzles. Dankzij het succes van de film ‘Jurrasic Park’ was er begin jaren ’90 veel belangstelling voor de prehistorie. Een tekenfilmserie over jonge dinosaurussen was voor de BBC dan ook een logisch gevolg. Maar in plaats van gevaarlijke velociraptors zijn in Dinobabies de kindvriendelijke belevenissen te zien van vijf jonge dinosaurusjes en een pterodactylus.

Eindeloze ontdekkingen (1994)

Eindeloze ontdekkingenOmschrijving

Japanse tekenfilmserie over Slimpie, een roze wezentje dat op een dag uit de computer springt om aan de kinderen Alex en Kim de geschiedenis van beroemde uitvindingen en ontdekkingen te laten zien.

 

Fast Forward (1994-1999)

Fast FowardOmschrijving

Jongerenmagazine gepresenteerd door Arvid Jeuring met onderwerpen die jongeren in de jaren '90 van de vorige eeuw bezighielden, waaronder de invloed van de media. Naast de door jongeren gemaakte reportages was een bezoek aan een school ergens in het land, in sommige seizoenen ook een vast onderdeel.

 

Finder, The (1994-1995)

The FinderOmdat hij zelf geen computer heeft speelt Patrick graag computerspelletjes in een winkel, tot ergernis van de eigenaar. Plotseling wordt het spel onderbroken door een tekst. Het is een uitnodiging om mee te doen aan de televisiespelshow 'Finders Keepers' op Channel 8. Patrick accepteert de invitatie, in de hoop dat hij een computer kan winnen. Maar niemand gelooft hem dat hij kandidaat is omdat er helemaal geen Channel 8 bestaat. Tot overmaat van ramp moet hij op het moment van uitzending ook nog eens schoenen gaan kopen met zijn moeder. In het winkelcentrum weet hij echter een winkel waar televisies verkocht worden te vinden.

Grote Kunstroof, De (1994)

Geen afbeelding beschikbaarOmschrijving

Nederlandse informatieve animatieserie waarin de stripfiguren Baas en Haas van alles te weten komen over de kunstgeschiedenis van Nederland.

 

Ik, Mik, Loreland (1994-1996)

Ik, Mik, LorelandDe Tilburgse frater Ceasarius ontwikkelde eind jaren '50 een nieuwe methode om kinderen te laten lezen die de naam "Veilig leren lezen" kreeg. Het lesmateriaal werd al snel bekend onder de naam "boom roos vis", naar de eerste drie woorden die geleerd worden. Ruim 30 jaar later was deze lesmethode, die inmiddels op meer dan 90% van de Nederlandse scholen werd gebruikt, de aanleiding voor een serie voor de schooltelevisie. De makers wilden naast het stimuleren van het taalonderwijs hiermee vooral het leesplezier bij kinderen vergroten. De serie werd dan ook geen saaie taalles maar een spannende vervolgserie.

Interflix (1994)

InterflixOmschrijving

Vlaamse jeugdserie over Felix Haantjes die onder de naam Interflix een eigen uitzendbureau is begonnen; vervolg op Postbus X.