Toegankelijkheid

Overzicht van kinder- en jeugdtelevisie gestart in 2021
 
 

Flexe meiden (2021-2022)

Flexe meidenOmschrijving

Jongerenserie waarin pesten onder de aandacht wordt gebracht. Cindy, Vera, Avalon en Nova maken deel uit van de dansgroep Fly Girls waarbij tijdens een repetitie, Cindy op onflatteuze manier ten val komt.

Iemand heeft deze val op Instagram gepost en vanaf dat moment krijgt ze te maken met online pesterijen en zint Cindy op wraak want... wie heeft dit gedaan en waarom?

 

Mijn kleine grote broer (2021)

Mijn kleine grote broerOmschrijving

Nederlandse jeugdserie over de 12-jarige puber Fien die opgroeit met haar verstandelijk gehandicapte broer Luuk. Worstelen met schaamte, emoties, jezelf wegcijferen en toch tegelijkertijd heel erg veel van je broer houden worden op humoristische en luchtige wijze belicht.

In 2016 verscheen er op het Nederlands Filmfestival al een korte film van 12 minuten over de onzekere Fien en haar broer die destijds de naam Mees meekreeg en waarin ook Clown Bassie te zien was.

 

Vlogmania (2021)

VlogmaniaOmschrijving 

Satirische sketch-show voor de hele familie waarin vloggers en influencer op de hak worden genomen en gevolgd op zoek naar hun succesformule. Naast de vlogs krijgen we ook het dagelijkse leven van de influencers op humoristische wijze te zien. 

 

Welkom bij 70 jaar KinderTV (2021)

Welkom bij 70 jaar KinderTVOp 2 oktober 1951 werd vanuit Studio Irene in Bussum de allereerste officiële televisieuitzending aangekondigd. Omroepster Jeane Roos en staatsecretaris Jos Cals verwelkomde de toen nog maar zo'n 500 huishoudens die zich een televisietoestel konden verloven, met een avondvullendprogramma waaronder een documentaire over de fabricage van kerkklokken en het spel De Toverspiegel.

Om het jubileum '70 jaar televisie in Nederland' te vieren werd op 2 oktober 2021, naast de vele andere overzichten, de éénmalige special: Welkom bij 70 jaar KinderTV uitgezonden. Naast een aantal historische feiten wordt in een rap tempo teruggeblikt naar de kinderprogramma's van eigen bodem die het meest zijn bijgebleven.

Zomer van Zoë, De (2020-2021)

De zomer van Zoë

Omschrijving

Dramaserie voor de jeugd over de zomer van 2020 die voor de 14-jarige Zoë er opeens heel anders uit komt te zien. Wanneer blijkt dat haar vader Corona heeft opgelopen en zal moeten worden opgenomen in een zorghotel, wordt de manege voor Zoë de belangrijkste plek om alle zorgen even opzij te zetten.

Samen met haar lievelingspony Storm, bereidt ze zich voor op een belangrijke springwedstrijd waarbij ze 10.000 euro kan winnen maar of dit allemaal zal gaan lukken?