Toegankelijkheid

Skip to main content

Bumba (2005-2016)

BumbaIn deze Vlaamse kleuterserie vertoont het vrolijke circusclowntje Bumba samen met zijn vrienden de clown Bumbalu en de Chinese tovenaar Zazati. In het circus treden ook de vogel Kiwi, het nijlpaard Pantuf, de olifant Tumbi, de neushoorn Bumbum, het hondje Babaki, de apen Harry en Poppa, de pinguïn Guido, de zeeleeuw Suzu, de slak Sligo, de kip Carla, de leeuw Barry en de beer Nanadu op. De taal die ze spreken is een niet bestaande taal die ook wel Bumbalees wordt genoemd. Dankzij een verteller wordt duidelijk gemaakt wat er gezegd wordt. De afleveringen beginnen altijd met de rood-geel gestreepte circustent waarin Bumba en zijn vriendjes optreden.

BumbaWanneer de voorstelling eenmaal begint is het één groot kleurenfeest. Het 8-koppige kinderpubliek maakt het circus compleet. Tussen de acts door zijn er ook scènes zonder de poppen te zien waarin kleur, klank en alledaagse voorwerpen in vaak ongewone situaties te zien en te horen zijn. De ongeveer twee meter grote poppen worden opgenomen voor een grote blauwe wand (chroma key) zodat achteraf de kleurige achtergronden kunnen worden toegevoegd. In België kreeg Bumba in 2006 de prijs voor het beste jeugdprogramma van 2005, uitgereikt door de Vlaamse Radio- en Televisiepers.

In de vervolgreeks Bumba Bravo Babilu, uitgezonden vanaf 5 september 2016, helpt Bumba de kleine peuter Babilu met het ontdekken van de wereld om hem heen.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
234

Uitgezonden door
TROS (1 januari 2005 - 11 maart 2016)
RTL 8 (vanaf 1 februari 2016, als onderdeel van Minikids)

Creatie
Jan Maillard

Muziek
Bo Spaenc

Regie
Serge Leurs

 


Publicatiedatum: 4 oktober 2009
Laatste aanvulling: 4 augustus 2021

© Studio 100

TROS, Jaren 00, 2005, RTL 8, Studio 100