Toegankelijkheid

Skip to main content

Professor Poopsnagle (1989)

Professor PoopsnagleWaar is professor Poopsnagle? Dat is de vraag die centraal staat in dit vervolg op Secret Valley. De kinderen uit het gelijknamige vakantiekamp leren de Spaanse uitvinder doctor Garcia kennen, die op zoek is naar zijn Australische collega. Naar het schijnt heeft de professor een belangrijke uitvinding gedaan die het probleem van de luchtvervuiling zou kunnen oplossen, maar sindsdien is hij spoorloos. Peter, de kleinzoon van professor Poopsnagle, is ook op zoek naar zijn grootvader en sluit zich aan bij doctor Garcia en de kinderen. Peter heeft een document van zijn opa gekregen, waarop de vindplaatsen staan van zes gouden salamanders.

Professor PoopsnagleOp elk van deze salamanders staat waar de grondstof te vinden is die nodig is om mega-vapor te maken, de uitvinding van de professor. Het document staat vol met raadsels, maar gezamenlijk weten de kinderen deze te ontcijferen. Peter heeft in het laboratorium van de professor ook een tekening gevonden waarop een vreemd voertuig staat afgebeeld, een combinatie van een autobus en een zeppelin. Dit merkwaardige vervoermiddel loopt op stoom en kan zowel op de grond rijden als door de lucht vliegen, dankzij een bestuurbare ballon. In een verlaten mijnstadje vinden de kinderen een oude bus, en onder leiding van doctor Garcia wordt deze tot de Poopmobiel omgebouwd.

Professor PoopsnagleDe groep kan nu rijdend en vliegend op zoek de salamanders èn professor Poopsnagle. De zoektocht blijkt vol gevaren te zitten wanneer de bus in een tropische storm terechtkomt, en tot overmaat van ramp wordt doctor Garcia gebeten door een giftige slang. Wat de dappere speurders niet weten is dat de gemene graaf Sator hen al die tijd in de gaten houdt vanuit zijn kasteel met behulp van zijn supercomputer Brutus. Hij heeft professor Poopsnagle ontvoerd en wil ook weten waar de grondstoffen voor mega-vapor zich bevinden. Tevens heeft hij één van de kinderen omgekocht om voor hem te spioneren, maar zal de rest er op tijd achter komen dat er een verrader onder hen is?
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
24

Uitgezonden door
KRO (5 juni - 13 november 1989 / 16 juni - 4 december 1991 / 10 september 1994 - 4 maart 1995 / 7 september 1996 - 22 februari 1997)

Originele/alternatieve titel
Professor Poopsnagle's steam zeppelin
Professor Poopsnaggle and his flying zeppelin (Australië)

Scenario
Robert Guillemot
Roger Mirams
Roger Dunne
Betty Quin
Ken Saunders

Muziek
Bob Young
Roger Mirams

Regie
Howard Rubie
Russell Webb

Producenten
Roger Mirams
Ian Holmes
Robert Guillemot

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© The Grundy Organization

KRO, Jaren 80, Jaren 90, 1989