Toegankelijkheid

Skip to main content

Mr. Merlin (1982-1983)

Mr. MerlinBij Merlijn de tovenaar denken de meeste mensen aan de middeleeuwen en aan de tijd van koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel. Maar aan het begin van de jaren '80 van de 20ste eeuw is hij ook actief, in San Francisco om precies te zijn. Daar heeft hij een hoofdkantoor in een kleine parkeergarage. Merlijn woont er onder de naam Max Merlin en niemand in de stad weet wie hij echt is. In plaats van een zwaard gestoken in een steen heeft hij een breekijzer dat vastzit in cement. Omdat zijn goede daden steeds minder worden krijgt Merlijn van Alexandra, zijn directe schakel met de "hogere machten", te horen dat het na 1600 jaar tijd wordt voor een opvolger.

Mr. MerlinAls op een dag Zac, een jonge monteur, het breekijzer met gemak uit het cement trekt weet Merlijn dat hij een leerling heeft gevonden. Maar Zac is jong en onbezonnen en het kost Merlijn veel moeite om hem te overtuigen dat de toverkunsten die hij hem leert alleen gebruikt mogen worden om anderen te helpen. Bovendien mag niemand weten dat Zac een tovenaarsleerling is, alleen zijn beste vriend Leo is op de hoogte. Wanneer Zac zichzelf per ongeluk kloont kost het Merlijn en Alexandra de grootste moeite om uit te vinden wie de echte Zac is en zijn evenbeeld te laten verdwijnen zonder dat iemand het merkt.

Onder de regisseurs van de serie bevinden zich twee bekende televisiegezichten: Bill Bixby speelde jarenlang David Banner in De Hulk en John Astin was vader Gomez in The Addams Family.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
22

Uitgezonden door
Veronica (10 oktober 1982 - 14 augustus 1983)

Creatie
Larry Tucker
Larry Rosen

Muziek
Ken Harrison

Regie
John Astin   
Bill Bixby   
Larry Elikann   
James Frawley   
Jeffrey Hayden   
Herbert Kenwith   
Leo Penn   
Nick Smirnoff   
Howard Storm   
Harry Winer

Producenten
Larry Rosen
Larry Tucker

 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 21 maart 2022

© Larry Larry Company/Columbia Pictures Television

Veronica, Jaren 80, 1982