Toegankelijkheid

Skip to main content

Frankensteins Tante (1990)

Frankensteins TanteNet als hij bezig is de laatste hand te leggen aan Albert, het door hemzelf gecreëerde monster, krijgt baron Henry Frankenstein een telefoontje dat zijn tante Hanna op bezoek wil komen. Maar nog voor zij gearriveerd is heeft de plaatselijke bevolking een bom geplaatst. Men vertrouwt de experimenten van Frankenstein niet en als zijn tante bij het zwaar gehavende kasteel aankomt is haar neef spoorloos verdwenen, maar leert ze wel de allesbehalve gewone andere bewoners kennen. Naast Igor, het hulpje van de baron, zijn dat onder andere graaf Dracula, een weerwolf, een meerman en de geest van een gravin.

Frankensteins TanteOok leert tante Hanna Max kennen, een roodharig jongetje dat bij zijn pleegouders is weggelopen en zich in het kasteel verborgen houdt. Tante Hanna neemt direct de leiding in handen en doet er alles aan om het kasteel en de naam van Frankenstein in ere te herstellen. Na enig tegenstribbelen helpen de anderen ook mee en vinden ze Albert onder het puin. Hij is ongedeerd en blijkt heel vriendelijk te zijn. Ook de dorpsbewoners mogen hem graag, maar hij moet nog van alles leren, zoals bijvoorbeeld goede manieren. Intussen is duidelijk dat baron Henry naar Engeland is gevlucht om daar verder te experimenteren.

Frankensteins TanteZijn tante wil dat hij terugkeert want ze vindt dat het de hoogste tijd is dat hij gaat trouwen. Maar de enige die wil trouwen is Albert, die verliefd is geworden op een meisje uit het dorp, Klara. Haar moeder, mevrouw Karch, is erop tegen. Zij wil dat Klara trouwt met Hans, de zoon van de burgemeester. Maar als tante Hanna haar verzekerd dat Klara na het huwelijk barones wordt geeft ze alsnog haar toestemming. De enige die tegen het huwelijk is, is Siegfried. Hij is de smid en maker van de eerste bom die het kasteel beschadigde. Hij plaatst tijdens de bruiloft opnieuw een bom, met onverwachte gevolgen.

Deze in Tsjechië gemaakte grappige griezelserie is gebaseerd op het boek van de Zweedse schrijver Allan Rune Pettersson, en was op zondagmorgen te zien in Villa Achterwerk.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
7

Uitgezonden door
VPRO (3 juni - 15 juli 1990)

Originele/alternatieve titel
Frankensteinova teta
Pehavý Max a strasidlá

Creatie
Allan Rune Pettersson (boek "Frankensteins faster")

Scenario
Jaroslav Dietl
Joachim Hammann
Juraj Jakubisko

Muziek
Guido de Angelis
Maurizio de Angelis

Regie
Juraj Jakubisko

Producent
Kurt J. Mrkwicka

 


Publicatiedatum: 23 juli 2005
Laatste aanvulling: 4 augustus 2012

© Jakubisko Film

VPRO, 1990, Jaren 90, Villa Achterwerk