Toegankelijkheid

Skip to main content

Visionaries (1989-1990)

VisionariesOm een aantal nieuwe actiefiguren te promoten lanceerde speelgoedfabrikant Hasbro in 1987 een stripboekenreeks en een tekenfilmserie. Hierin werden de personages, een groep ruimteridders afkomstig van de planeet Prysmos, voorgesteld. Hoewel de verhalen zich in de toekomst afspelen zijn er veel elementen die verwijzen naar ridderverhalen uit de middeleeuwen. Zo is Merklynn duidelijk geïnspireerd op de tovenaar Merlijn uit de verhalen van koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. Ook Merklynn kan toveren en woont op de berg Iron Mountain. De veertien ridders die zijn moeilijk bereikbare tempel hebben weten te bereiken heeft hij magische krachten geschonken.

VisionariesSindsdien noemen de ridders zich Visionaries en bestaan uit twee groepen, de Spectral Knights en de Darkling Lords. De persoonlijkheid van iedere ridder, de totem, is gekoppeld aan een dier waarin de ridder zich tijdelijk kan veranderen. De Spectral Knights worden aangevoerd door Leoric, een prins wiens wijsheid wordt verbeeld door de leeuw. Zijn ridders, waaronder één vrouw, zijn nobel en gebruiken hun bijzondere gaven alleen om anderen te helpen. Ze komen daardoor vaak in conflict met de egoïstische Darkling Lords. Zij kwamen op weg naar Iron Mountain in een val terecht, waar ze door Darkstorm uit werden bevrijd en die hen naar Merklynn bracht.

VisionariesIn ruil voor hun vrijlating moesten ze loyaliteit aan Darkstorm zweren. Zijn totem is een weekdier en vernietiging karakteriseert zijn persoonlijkheid. Hij heeft daarbij de bijzondere eigenschap dat wat vernietigt is, hij ook weer in de oude staat kan herstellen. Voorzien van opdrachten van Merklynn proberen de Spectral Knights van Prysmos weer een veilige planeet te maken. De Darkling Lords zitten hen echter voortdurend dwars en proberen daarbij hun toverkrachten en bijzondere voorwerpen af te pakken, waaronder een magisch kristal. Dit geschenk van Merklynn waarschuwt als er gevaar dreigt.

Doordat de actiefiguren niet het verwachte succes hadden werd de stripreeks na zes afleveringen stopgezet en werd het tweede seizoen van de tekenfilm geannuleerd. Hierin zouden de Spectral Knights en de Darkling Lords elk negen nieuwe leden krijgen.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
13

Uitgezonden door
Veronica (11 oktober 1989 - 3 januari 1990)

Originele titel
Visionaries - Knights of the magical light

Creatie
Flint Dille

Scenario
Flint Dille
Buzz Dixon
Douglas Booth

Ontwerp personages
Yoshinori Kanada

Ontwerp decors
Toshihisa Tôjô

Muziek
Thomas Chase
Steve Rucker

Openingstekst gesproken door
Malachi Throne

Animatieregie
Osamu Dezaki
Yoshininori Kanada
Osamu Nebeshima

Regie
Jay Bacal
Yoshi Mikamoto
Masakatsu Iijima

Producenten
Eiji Katayama
Sander Schwartz
Jim Duffy
Tadahito Matsumoto
Kaoru Nishiyama
Barry Glasser
Sachiko Tsuneda
Joe Bacal
Yutaka Fujioka
Tom Griffin

Stemmenregie
Wally Burr

 


Publicatiedatum: 23 januari 2010
Laatste aanvulling: 26 mei 2013

© Marvel Productions/Sunbow Productions/Hasbro/Tokyo Movie Shinsha

Veronica, Jaren 80, Jaren 90, 1989