Toegankelijkheid

Skip to main content

VRijland (2010-2013)

VRijlandDe jeugdserie VRijland gaat over 18 kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar, die in het altijd zo rustige dorpje Rijland wonen, waar uiteenlopende maar doodgewone gezinnen een doodgewoon leven leiden. Toch is dit niet altijd zo want na schooltijd en tijdens de schoolvakanties maken de kinderen van Rijland VRijland, waar avontuur centraal staat. Iedereen heeft zo zijn eigen plek maar sommige nieuwe kinderen moeten deze nog veroveren en dat valt niet altijd mee. Echte vrienden steunen elkaar door dik en dun in VRijland en komen wanneer het nodig is voor elkaar op. De kinderen zijn de 11-jarige Annemoon, die bevriend is met haar leeftijdsgenoot Jochem en de 13-jarige Jesse.

VRijlandJesses zusje van 11, Marjolein, is de beste vriendin van de 11-jarige Soraya. Mirthe, de 15-jarige zus van Jochem is bevriend met Daantje, die ook 15 is. Daantje is het jongere zusje van de 16-jarige Sander, de 11-jarige Guus en de 10-jarige Joep. De beste vriend van Joep en Guus is Timon, het 11-jarige broertje van Chantal. De 16-jarige Gerben en de 15-jarige Mo en zijn 11-jarige pleegzus Bente en 16-jarige pleegzus Jannetje, de 16-jarige Wouter en zijn 11-jarige zus Emma maken de lijst compleet. In de eerste aflevering heeft Annemoon gehoord dat Kriek zijn katten eet en besluit ze samen met Jesse en Jochem te bevrijden.

Ze worden betrapt door politieagent Pieter die ze meteen wegstuurd, terwijl Timon de postbode een brief ontfutselt die voor zijn zus Chantal bestemd is. In de loop van de serie is ook te zien dat vijf kinderen een schatkaart vinden waardoor er een spannende zoektocht plaatsvindt, probeert Chantal de vriendschap van Daantje en Mirthe uit jaloezie te verbreken en krijgt Jannetje de onmogelijke opdracht de pet van boer Hans te stelen omdat zij ook graag bij de VRijlanders wil horen. Of dit allemaal zal gaan lukken?
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
458

Uitgezonden door
KRO (18 oktober 2010 - 27 december 2013)

Muziek
Matthijs Kieboom

Regie
Barbara Bredero
Kaj Driessen
Mannin de Wildt
Jop de Vries
Diede in 't Veld
Hans Somers
Harald van Eck

Producenten
Alain de Levita
Sabine Brian
Helen de Gans
Kaja Wolffers
Maudy van Bree
Ronald Versteeg

 


Publicatiedatum: 29 maart 2011
Laatste aanvulling: 27 maart 2014

© NL Film/KRO

KRO, Jaren 10, 2010