Home

Dag Sinterklaas (1994-1995)

Dag SinterklaasElk jaar geeft Sinterklaas cadeautjes weg aan kinderen over de hele wereld. Moet de Sint al die geschenken zelf kopen? Zo ja, waar haalt hij het geld dan vandaan? Was Sint wel eens verliefd? Wat gebeurt er als Zwarte Piet zelf stout is? Waarom is Zwarte Piet eigenlijk zwart? Allemaal vragen die kinderen bezig houden. De serie begint wanneer Bart Peeters de zusjes Jessica en Charlotte naar bed brengt waarbij diverse vragen over Sinterklaas naar boven rijzen. Omdat Bart al eens bij Sinterklaas op bezoek is geweest en deze vragen aan hem heeft gesteld krijgen we de vraag en het antwoord in deze sfeervolle serie van Sinterklaas in hoogsteigen persoon te horen en te zien.

In totaal werden twee reeksen van tien afleveringen gemaakt, die in Vlaanderen afwisselend (om de twee jaar dus) werden uitgezonden. Vanaf 2007 kreeg de serie een andere intro, waarbij de oom van Bart Peeters aan zijn kleinkinderen Anke en Jitske vertelt over het bezoek van Bart aan Sinterklaas.

In 2019 werd de afleveringen uit de jaren '90 vervangen omdat men vond dat de verhalen niet meer van deze tijd waren. De rol van Sinterklaas en Piet werden ditmaal vertolkt door Wim Opbrouck en Jonas Van Thielen en zijn tot op heden alleen op de Belgische zender KetNet uitgezonden. In Nederland kon men de vernieuwde reeks bekijken op de streamingdienst Videoland.
 

 


Publicatiedatum: 12 augustus 2005
Laatste aanvulling: 15 december 2020

© BosBros/AKN/VRT

Tags: BRT, Jaren 90, Jaren 00, 1994, Ketnet, AVRO/KRO/NCRV, Burny Bos

 

Meest gestelde vragen

De meeste antwoorden vind je hier

 

Doe 'n kleine donatie

 

Heb je aanvullingen?

Klik hier om ze met ons te delen